Våra bästa knep för att få en bättre burgare

Drömmer du också om den perfekta hemmagjorda burgaren? Då har du kommit till rätt plats. I denna artikel idag tänkte vi ge 3 tips för att du ska kunna ta dina burgare till nästa nivå.

Du kanske redan har koll på dessa tips, men vi hoppas att vi kan hjälpa åtminstone ett par stycken som läser den här artikeln med att tillaga bättre och godare burgare.

Nu sätter vi igång!

Välj rätt färs

Om du verkligen vill att din burgare ska bli godare gäller det att du börjar tänka mer på vilken färs du använder dig av. I regel bör man använda sig av en grovmalen färst med hög fetthalt. Högrevfärs är att rekommendera då det blir riktigt gott att använda till burgare.

Man brukar säga att en fördelning på 80% kött 20% fett är bra att sikta på. Om du verkligen vill gå all-in rekommenderar vi att du går till charkdisken i din butik och låter dem mala och sätta ihop en burgare efter hur du vill ha den.

Vi ser även allt för ofta att många svenskar runt om i landet blandar ner en massa skräp i sina burgare – gör inte detta! Det kan vara allt från ägg, lök och stödbröd. Det är burgare vi ska göra och inte en pannbiff. Har du en riktigt bra färs behöver du inte addera en massa ingredienser.

Stek köttet rätt

Var inte rädd för att steka burgarna på hög värme. Det du bör försöka eftersträva är en brun och fin yta som är saftig och fin inuti. Stek köttet 2-4 minuter på varje sida beroende på hur tjock burgaren är.

Viktigt med bra tillbehör

Köttet på burgaren är väldigt viktigt, det är dock bra att veta att tillbehören är minst lika viktiga. Vilka tillbehör just du vill ha på din burgare är såklart upp till dig själv att avgöra – det viktiga är att råvarorna du bestämmer att använda är av kvalitet.

Om du är riktigt ambitiös borde du se till att baka ditt egna bröd och kanske göra din egna dressing. Detta är såklart överkurs, det går att hitta goda tillbehör färdiga i affären oavsett om det handlar om bröd eller dressing.

Lämna en kommentar