Så rengör du fasaden på bästa sätt

Att hålla fasaden på ditt hem ren och väl underhållen är inte bara en fråga om utseendet på din fastighet. Det kan också bidra till att förlänga byggnadens livslängd och förhindra eventuella skador som kan uppstå på grund av smuts och fukt.

Men hur rengör man fasaden på bästa sätt? Idag kommer vi att ge dig en omfattande guide om hur du effektivt kan tvätta fasaden och förhindra eventuella skador.

Så rengör du fasaden

Vi vet att tvätta fasaden på sitt hus kanske inte är något som man längtar till. Det tar tid och man vet kanske inte riktigt var man ska börja. Men faktum är att det inte behöver ta så himla lång tid om man har rätt verktyg och rätt tillvägagångssätt.

Först och främst bör du inleda med att spola av fasaden med t.ex. en trädgårdsslang. Detta kommer att avlägsna löst sittande smuts och och förbereda ytan för rengöring.

Nästa steg innebär att applicera ett rengöringsmedel på fasaden. Det kan vara ett vanligt rengöringsmedel som du har hemma, men det finns även specifika produkter för fasadrengöring. Spraya eller pensla på rengöringsmedlet på fasaden och låt det verka enligt instruktionerna på förpackningen.

Medan rengöringsmedlet verkar kan du använda en borste för att skrubba bort de smutsigaste fläckarna. Se till att borsten är tillräckligt mjuk för att inte skada fasaden, men tillräckligt hård för att effektivt ta bort smutsen.

Efter att rengöringsmedlet har haft tid att verka är det dags att skölja av det. Använd återigen din trädgårdsslang för att skölja av rengöringsmedlet med ett jämnt tryck. Var försiktig så att du inte skadar fasaden med för högt tryck.

Rengör fasaden minst en gång per år

För att hålla fasaden ren och fin rekommenderas det att rengöra den minst en gång per år. Detta är inte bara viktigt för estetiken, utan också för att förhindra uppbyggnad av smuts, alger och mögel – vilket kan leda till skador på lång sikt.

En årlig rengöring av fasaden kan också hjälpa till att upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede. Om du märker sprickor, flagnande färg eller andra tecken på skada under rengöringen kan det vara ett tecken på att fasaden behöver mer omfattande underhåll eller reparationer.

Om din fasad är i dåligt skick och kräver mer än bara en rengöring kan det vara lämpligt att överväga att putsa om den. Detta är ett mer omfattande projekt, men det kan förbättra fasadens utseende och livslängd avsevärt. Du kan antingen göra det själv eller anlita ett företag som utför just fasadputsning (t.ex. fasadputs Skåne).

Lämna en kommentar