Vad finns att veta om skärmväggar och bordsskärmar?

Idag är öppna kontorslandskap något av det trendigaste som finns på kontor i Sverige. Och detta är trots att forskning har visat att det inte är det bästa alternativet om man ser till produktivitet. Nej generellt sett är det faktiskt bättre att de anställda har sin egna lilla zon där de kan jobba.

Det låter kanske lite ensamt att sitta helt själv utan att kunna snacka med någon av sina kollegor, men studier visar faktiskt att detta är väldigt bra för produktiviteten på kontoret. Vill man utforma kontoret på det här sättet kan man inreda med skärmväggar och bordsskärmar.

I den här artikeln kommer vi att ta en närmre titt på just detta. Vårt mål är att du ska få lite bättre koll på det som finns att veta och att du därmed får lite lättare att göra ett bra val kring dessa inredningsdetaljer.

Nu sätter vi igång!

Det är hälsosamt

Forskare har som sagt studerat kring olika kontorsmiljöer. De har faktiskt kommit fram till att miljöer där medarbetarna har sitt egna utrymme att arbeta på gör så att hälsan på kontoren blir bättre överlag.

De har kunnat se följande fördelar: lägre blodtryck, bättre koncentration, färre konflikter, mindre stress, och högre produktivitet. Detta är fördelar som många skulle anse är väldigt bra och om medarbetarna kan gynnas på det här sättet så kommer de må bättre och göra ett bättre arbete.

Privatliv på jobbet

Oavsett om du väljer att införskaffa en tygklädd skärmvägg eller bordskärmar till kontoret kommer du med största sannolikhet inte vara besviken över detta köp. 

Skärmväggar och bordsskärmar är nämligen perfekta inredningsdetaljer att investera i om man vill gå ifrån öppna kontorsmiljöer. Med hjälp av dessa kan man skapa miljöer på jobbet där medarbetarens får ha en egen yta, samtidigt som de inte sitter allt för avskilt från sina kollegor.

Medarbetarna kommer må bra att få lite utrymme för sig själva, precis som att man behöver ett privatliv när man är hemma. Det är inte särskilt bra att konstant vara uppepå varandra när man arbetar då det kan vara väldigt påfrestande. Men som sagt, dessa inredningsdetaljer löser detta väldigt enkelt om det är något man vill uppnå.

Var köper man dessa möbler?

Är det så att du har bestämt dig för att införskaffa antingen golvväggar eller bordsskärmar så rekommenderar vi att du gör detta hos azdesign. De är nämligen specialiserade inom kontorsmöbler och erbjuder såldes ett stort utbud av dessa typer av produkter.

Produkterna håller en hög kvalitet och är dessutom prisvärda. Detta är helt klart en aktör man bör vända sig till om man funderar på att införskaffa den här typen av inredningsdetaljer.

Finns flera fördelar

Utöver att dessa produkter ger dina medarbetare möjligheten att vara ifred när de jobbar fungerar de även som ljudabsorbenter. Materialet i skärmarna och väggarna drar nämligen åt sig ljud och hindrar ekon.

Detta gör att arbetsplatsen blir mer behaglig och ljudvänlig för medarbetarna. Men med det sagt är det dock inte heller bra om kontoret är helt tyst. Studier visar att kontor med ungefär 30-35 DB i ljudvolym är de som har högst produktivitet.

Lämna en kommentar