Tänk på detta när du ska köpa ny mobil

Att köpa ny telefon är inget lätt val. Det finns idag fler mobilmärken och mobilmodeller

än någonsin och för varje år som går ökar denna siffra. Mobiltelefoner är inte heller särskit billiga, och det gör att valet av telefon kan bli relativt svårt.

Det finns dessutom en hel del saker som kan vara bra att tänka på när man ska införskaffa sig en ny telefon. Och vi vill försöka hjälpa dig som kanske går i tankar att köpa en ny telefon genom att gå igenom ett par punkter som vi tycker är extra viktiga att tänka på innan man genomför ett köp.

Listan är utan inbördes ordning och det finns såklart saker utöver dessa som också kan vara bra att tänka på. Men för att hålla det så enkelt och lättillgängligt som möjligt har vi alltså valt att fokusera på ett urval av det absolut viktigaste enligt oss.

Kvaliteten på kameran

Om du gillar att fånga ögonblick i bilder eller videoklipp är en kvalitativ kamera förmodligen något som du värdesätter väldigt högt. Idag håller det flesta mobiler en väldigt stabil nivå när det kommer till kameror – åtminstone om man jämför med hur standarden var förr i tiden.

Men med det sagt finns det såklart mobiler som sticker ut från mängden på den här fronten. Många brukar nämna iPhone när det gäller bra kameror på mobiltelefoner då de helt enkelt har ett bra rykte inom detta område.

Finns det mobilskal som passar?

När du ska köpa ny mobil är det väldigt klokt att först kolla upp att det finns mobilskal som passar just den modellen som du funderar att införskaffa. De flesta mobiler har skal som passar, i synnerhet om du köper en modell från någon av de populäraste varumärkena. Men kolla alltid upp detta innan för att vara på säkra sidan.

Med mobilskal kommer din telefon vara mycket mer skyddad mot eventuella stötar och tapp. Om du vill skydda din mobil extra noga rekommenderar vi att du att du även överväger att skaffa ett skyddsglas som du kan sätta på framsidan av telefonen för att minimera risken för repor och sprickor i glaset.

Batteritiden är viktig

Batteritiden kan variera en hel del från telefon till telefon. Om du på förhand vet att du ofta har dålig tillgång till laddare under längre perioder är det bästa valet för dig en telefon som har väldigt lång batteritid.

För de flesta räcker det dock att batteriet åtminstone håller en hel dag, då de flesta har möjlighet att ladda telefonen när det kommer hem från jobbet eller skolan. Och visst är det så att allt fler är hemma mer än vanligt nu när coronapandemin påverkar samhället, men det kan ändå vara skönt slippa behovet av att konstant behöva ladda telefonen.

Storleken på telefonen

En tydlig trend som man kunnat se den senaste tiden är att stora skärmar är något som allt fler vill ha. Det är nästan så att många tycker ju större skämt desto bättre – alla håller såklart inte med om detta och det finns naturligtvis en gräns för alla, men det är ungefär så det har låtit från många.

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till att välja vilken storlek man ska ha på sin mobil. Vissa föredrar en mindre variant som lätt går ner i fickan, medan andra hellre vill ha en som är så stor som möjligt för att de vill ha mer skärmyta till det de gör på telefonen.

Lämna en kommentar