Snabblån ger dig snabbt pengar in på kontot

De allra flesta tar någon gång under sin livstid ett eller flera lån. Och ett av de absolut vanligaste tillfällena när man är tvungen att ta ett lån är såklart när man ska köpa bostad. Anledningen är ju helt enkelt att majoriteten inte har råd att betala för hela bostaden kontant, och då krävs det ett lån för att finansiera köpet.

Men det finns även andra tillfällen då kan man kan vara i behov av att låna pengar, men då en lite mindre summa. Uppstår det här behovet så kan ett snabblån (även kallat smålån eller SMS-lån) vara en lösning. Vanligtvis används den här typen av lån för att snabbt täcka mindre kostnader.

Vi kommer att dyka lite djupare i vad ett snabblån är, hur det fungerar, och när ett snabblån kan passa bra. Dessutom tar vi en titt på ett par viktiga saker du bör ha koll på innan du tar ett snabblån.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån ett lån som utbetalas snabbt efter att låneansökan har beviljats. Det rör sig vanligtvis om relativt små belopp och många använder snabblån för att rädda upp akuta situationer där man behöver pengar snabbt.

Låneloppet är som sagt ganska litet vanligtvis, och snabblån har generellt sett en hyfsat kort löptid. Som låntagare är det även bra att hålla koll på att snabblån har en väldigt hög ränta vilket kan göra det dyrt att ta den typen av lån.

Tänk efter innan du tar ett snabblån

Innan du tar ett snabblån är det väldigt viktigt att du verkligen tänkt över om detta är den enda lösningen på din ekonomiska situation. Om möjligt bör du nämligen alltid undvika att ta lån överhuvudtaget då du i slutet av dagen kommer behöva betala ränta på lånet – och såklart ska hela lånebeloppet betalas tillbaka också.

När det kommer till att ta lån är det även väldigt viktigt att det är kloka saker du avser att ta lånet för. Att till exempel ta ett snabblån för att köpa en ny TV och soffa är ingen smart idé. Skulle snabblånets syfte istället vara att finansiera en reparation av en vattenläcka i ditt hem är det en annan femma.

Hur hittar man de förmånligaste lånen?

Det finns flera olika jämförelsesajter som gör det väldigt enkelt för dig som låntagare att jämföra banker och långivare. Tjänster som dessa är helt kostnadsfria att använda och gör alltså processen väldigt smidig.

Även tjänster som t.ex. Lendo gör det oerhört enkelt att jämföra snabblån. Genom dem kan du skicka iväg en låneansökan till omkring 35 olika långivare och därefter jämföra de olika bankerans låneerbjudanden. Och använder man Lendo tas det dessutom bara en enda kreditupplysning som i sin tur används till alla de olika långivarna, vilket innebär att din kredithistorik inte blir förstörd av för många upplysningar.

Lämna en kommentar