Skaffa dig en pizzasten eller pizzastål för bättre pizza

Finns det någon mer älskad maträtt än pizzan? Alla känner igen rätten, alla har ätit den. Men varför blir pizzan som man bakar hemma aldrig lika bra som den man köper på restaurang?

Det finns såklart flera olika faktorer som detta kan bero på. Det kan vara allt från pizzadegen till de toppings som man har på pizzan. Det kan även handla om att ens ugn inte kommer upp i den värmen som en pizza ska bakas i.

Den sista anledningen är just den vi kommer titta lite närmare på i denna artikel. Hur gör man för att ugnen kommer upp i den värmen som krävs för att pizzan ska bli bra? Något som många märkt fungerar väldigt bra är att använda sig av en pizzasten eller pizzastål.

Genom att stoppa in pizzastenen eller pizzastålet i ugnen kommer denna kunna bli väldigt varm. Sedan är det bara att lägga pizzan på den. Så enkelt förklarat skaffa dig en pizzasten eller pizzastål om du vill göra godare pizza hemma.

Det finns dock en del saker du bör tänka på, och det kommer vi nu att gå igenom!

Vad bör man tänka på?

Tyvärr är det inte så enkelt som att bara klicka sig hem en pizzasten eller pizzastål. Det finns som sagt en del saker som du bör fundera över.

Storlek och form

Innan du beställer hem din egna pizzasten eller pizzastål är det väldigt viktig att du har koll på om den får plats i din ugn. Se därför till att mäta upp hur stor din ugn är och försäkra dig om att stenen eller stålet får plats.

Värmetålighet

Det är även väldigt viktigt att du kollar upp hur värmetålig stenen eller stålet är innan du beställer hem det. De flesta hushållsugnar kommer endast upp i ungefär 300 grader, så sannolikheten att sten eller plåten skulle gå sönder är inte särskilt stor. Trots detta är det väldigt viktigt att man kollar upp detta i vilket fall.

Pizzasten eller pizzastål

Ja vilket är då bäst, pizzasten eller pizzastål? Först och främst kan vi klargöra att båda två kommer ge dig ett bra resultat. Vad vi kunnat se efter att ha testat oss fram så kommer pizzastål ge ett bättre resultat. Det man dock får tänka på är att pizzastål vanligtvis är mycket dyrare än pizzastenar.

Lämna en kommentar