Så enkelt hittar du riktigt bra elavtal (helt gratis)

Oavsett om du ska skaffa ett nytt elavtal till ditt nya boende eller om du vill byta från ditt nuvarande elbolag är det alltid klokt att välja ett så förmånligt alternativ som möjligt. Det finns idag en hel del olika elbolag och priserna på deras olika elavtal kan minst sagt variera en hel del.

Så av denna anledning är det väldigt viktigt att man ser till att jämföra sina alternativ när man väl ska välja vilket elbolag man ska teckna avtal hos. I denna artikel tänkte vi ta en närmre titt på hur du ska gå tillväga för att göra detta.

Syftet med artikeln är således att vägleda dig som är på jakt efter ett nytt elavtal genom att tillhandahålla med ett par olika handfasta tips på saker och ting som är värda att tänka på.

Vissa elbolag erbjuder kampanjer

I och med dagens hårda konkurrens bland alla de olika elbolagen är det inte ovanligt att förmånliga kampanjer och erbjudanden erbjuds till nya kunder. Det kan till exempel röra sig om att du kan få ett rabatterat pris på elavtalet det först året som kund hos ett nytt elbolag.

Vilka elbolag som erbjuder kampanjer till sina kunder varierar från hela tiden, och dessa kampanjer kan även se väldigt annorlunda ut. Därför är det alltid en smart idé att kolla upp om något elbolag erbjuder kampanjer när du väl ska byta elavtal.

Jämför alla elbolag

Om du till exempel vill ta reda på vilka elbolag som erbjuder lägst elpriser eller bäst kampanjer, måste du se till att jämföra. Detta kan man enkelt och smidigt göra direkt på nätet med hjälp av hemsidan Elpriser24.se som underlättar enormt mycket.

Där kan du jämföra flera olika elavtal med rörliga priser helt kostnadsfritt. Det enda du behöver göra är att fylla i hur mycket el du förbrukar varje år, resten sköter Elpriser24 åt dig. Det finns inget krav på att du heller måste teckna något avtal om du inte skulle hitta något alternativ som passar dig.

Rörligt eller fast elpris?

Svaret på frågan om vilket typ av elavtal som är bäst kan göra de bästa av vänner osams. Vissa personer förespråkar att de elavtal med rörliga priser är bäst, medan andra tycker fast elpris är bättre.

Vi står relativt neutrala i denna fråga, och anser att det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Med det sagt har de rörliga elpriserna historiskt sett varit de förmånligaste valet rent prismässigt.

Det man dock måste vara införstådd med är att denna historik inte garanterar att det rörliga priset även fortsatt kommer det förmånligaste alternativet. Detta beror på att dessa elpriset i dessa avtal kan förändras, och då finns det en risk att de blir dyrare än de fasta elpriserna.

Slutord

Förhoppningvis har du nu med hjälp av dessa tips skaffat dig verktygen för att på egen hand kunna hitta det perfekta elavtalet. Om du ser till att använda dig av våra tips kommer du sannolikt hitta ett elbolag som du kommer bli nöjd med.

Är det så att du har några kvarstående frågor är du mer en välkommen att höra av dig till oss med dessa, så kommer vi se till att återkomma med svar så snart som möjligt.

Lämna en kommentar