Hur tar du bättre bilder?

Att ta fina bilder är inte lätt. Det krävs kunskap och en hel del träning för att bli duktig på detta. Det viktigaste du kan göra för att bli bättre på att ta bilder är genom att öva. Testa dig gärna fram, så du får reda på vad som funkar och inte funkar.

Med det sagt finns det såklart en hel del trix och knep som kan göra en helt okej fotograf till en mycket bättre fotograf. Det är just dessa typer av trix och knep som vi tänkte gå igenom om i den här artikeln.

Här nedanför tar vi upp 3 olika saker som du bör tänka på när du ska bilder. Som du kommer märka är vissa av dessa tips och trix anpassade till vissa specifika situationer.

Använd blixten utomhus

Detta kanske låter lite knäppt, men du bör använda blixt när du tar bilder i starkt solljus. Detta beror på att blixten gör så de skuggor som solen skapar i ditt ansikte försvinner.

Det går att välja mellan kompenserande eller hel blixt. Men om du står mer än 1,5 meter från ifrån motivet bör du använda dig av hel blixt. Under molniga dagar kan man även få väldigt bra resultat om man använder sig av den kompenserande blixten.

Lär dig att använda bländare och slutartid

För att du ska kunna ta bra bilder gäller det att du har koll på hur du ska använda din kamera. Något som du verkligen bör ha koll på är hur man använder bländare och slutartid.

Det finns även en hel del andra kamerafunktioner som är viktiga att du lär dig. Se till att lära dig så mycket som möjligt, så kommer dina foton garanterat att se en förbättring också.

Använd olika kompositionstekniker

Först och främst, vad är en kompositionsteknik? En bilds komposition är hur den är sammansatt och upplagd. Detta kan till exempel handla om var motivet i bilden är någonstans.

Genom att man endast göra små justeringar i kompositionen kan en bra bild snabbt bli en fantastisk bild. Det är du som fotograf som sätter gränserna, testa dig fram och justera kompositionen i bilden för att få bästa möjliga resultat.

Lämna en kommentar