Hur blir man fin på bild?

Hatar du dig själv på foto och känner att du aldrig blir bra på bild? Om ja kan det vara skönt att höra att du inte är ensam att känna denna känsla. I en värld där vi konstant omges av sociala medier och sjuka ideal som inte går att uppnå har detta fenomen blivit allt vanligare bland folk.

Visste du att många gånger är du den enda som tycker att du själv inte blir bra på bild? Tänk efter själv, hur ofta tycker du andra blir dåliga på bild? Förmodligen inte lika ofta som du tycker att du själv ser bedrövlig ut. Man sätter av naturliga skäl högre press på sig själv.

Vad kan man göra för att finare på bild och mer fotogenisk då? Jo, det ska vi försöka reda ut idag. Vi kommer här nedanför nämna ett antal olika saker som kan vara bra att tänka på.

Nu kör vi!!

Hitta dina fina sidor

Vi alla känner nog med oss själva att man har en sida av ansiktet som man gillar bättre än det andra och kanske någon del av ansiktet som är finare eller fulare. Försöka att framhäva dina fina sidor på ett naturligt sätt när du ska vara med på bild.

Det absolut enklaste sättet att hitta dina fina sidor är genom att ställa dig framför en spegel och helt enkelt posera. Det går också lika bra att ta fram mobilkameran och på egen hand se vad som fungerar där.

Slappna av

Kom alltid ihåg att slappna av när en bild ska tas. Att försöka forcera fram en bra bild brukar sällan fungera särskilt bra. Det kommer de flesta gånger bara se krystat och forcerat ut – undvik därför detta så gott det går.

De bästa bilderna brukar komiskt nog vara de som du inte ens har en aning om att de tas. Detta beror till stor del på att du på dessa bilder helt enkelt är avslappnad och inte försöker tvinga fram en bra bild.

Hitta rätt ljus

Ljus är väldigt viktigt för att en bild ska bli bra. Faktum är att ljuset i bilden kan avgöra om en bild blir bra eller dålig. Det här knepet kanske inte har så mycket med dig själv att göra, snarare miljön som du planerar att ta bilden.

Om du tar blid utomhus bör du gärna försöka att undvika direkt solljus i ansiktet. Försök istället hitta ett en plats där du kan få lite skugga.

Lämna en kommentar