Ett par viktiga tips till dig som vill sluta snusa

Letar du efter tips för att sluta med snus? Då har du kommit till rätt ställe. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några tips som kan hjälpa dig att sluta snusa. Vi kommer också att ta upp några av fördelarna med att sluta snusa så att du kan se varför det är viktigt att avsluta den vanan.

Om du har bestämt dig för att sluta snusa är det bra att du är medveten om att det kommer att vara svårt att sluta i början, men ge inte upp! Det är möjligt att sluta, och det är värt besväret när du väl lyckats.

Nu sätter vi igång!

Vilka är fördelarna med att sluta snusa?

Det finns många fördelar med att sluta snusa. För det första slipper du missbruket. Dessutom sparar du pengar och behöver inte oroa dig för att du alltid ska ha med dig snusdosan vart du än går. Med det sagt finns också många hälsomässiga fördelar med att sluta med snus.

Snusare löper nämligen en ökad risk att drabbas av diabetes typ 2, de löper också större risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Det bör även poängteras att din munhygienen kommer bli avsevärt mycket bättre när du slutar med snus. Detta är några av fördelarna med att sluta med snus. Låt oss nu gå vidare till några tips som kan hjälpa dig att sluta.

Trappa ner på snusandet långsamt

Om du vill sluta med snus är det viktigt att göra det gradvis. Det är möjligt att sluta använda det omedelbart, men det är en mycket jobbigare väg att gå eftersom det sannolikt kommer att leda till kraftig abstinens. Istället är det bättre att långsamt trappa ner din användning av snus.

Börja med att minska antalet snus du använder varje dag. Därefter minska successivt antalet användningstillfällen varje dag. Försök slutligen att avvänja dig från snus helt och hållet. Genom att sluta gradvis kommer processen bli mycket enklare, och det är mindre troligt att det kommer orsaka abstinens.

Lämna dosan hemma ibland

Har du alltid din snuslåda med dig var du än går, kommer det vara mycket svårare att motstå frestelsen att inte snusa. Det kan därför vara värt att testa att lämna  snuset hemma ibland. Det hjälper dig att vänja dig vid att inte använda snus hela tiden och gör det lättare att motstå när du är i närheten av människor som använder snus.

Visst kommer detta att kännas konstigt till en början, men ju oftare du gör det, desto  lättare kommer det bli med tiden. Och så småningom kommer förhoppningvis denna vana att bli som en självklarhet för dig.

Lämna en kommentar