Bra saker att veta om VPN

Man har under den senaste tiden kunnat att användandet av VPN-tjänster ökat rejält bland gemene man. Det finns en hel del anledningar till denna explosiva ökning i popularitet, med den främsta att det blir så mycket säkrare att surfa runt på internet.

Eftersom VPN är ett så hett och populärt ämne är det precis vad vi kommer att ta upp i den här artikeln. Vår ambition är att på ett enkelt sätt förklara hur VPN-tjänster fungerar, vilka fördelar som finns (utöver ökad säkerhet), och andra saker som kan vara bra att känna till.

Förhoppningvis kan vi reda ut eventuella frågetecken som du har kring VPN-tjänster och deras syfte. Skulle du ha några fler funderingar kan du enkelt kontakta oss så ska vi försöka svara på ett så enkelt sätt som möjligt. Vi vill nämligen att fler ska förstå VPN-tekniken och varför man eventuellt kan ha nytta av att använda en sådan tjänst.

VPN-tjänster ger ett bra skydd på nätet

Som användare på internet är man mer utsatt för hacking och övervakning än vad man kanske kan tro. Om du till exempel använder dig av ett offentligt wi-fi utan att du samtidigt använder dig av en VPN krävs det inte mycket ansträngning för att någon ska kunna hacka dig.

Med en VPN blir det väldigt mycket säkrare att befinna sig på nätet. Det VPN-tjänsterna gör är att de kapslar ihop din internetuppkoppling i en skyddande tunnel som gör att din riktiga IP-adress inte visas, vilket innebär att du blir anonym online.

De låser upp tv-plattformar och streamingtjänster

Utöver den ökade säkerheten som VPN-tjänster ger får du med en VPN även tillgång till regionslåsta webbsidor och streamingtjänster. Du kan t.ex. få tillgång till den amerikanska versionen av Netflix trots att du befinner dig i Sverige eller någon annanstans i världen.

Men varför skulle man vilja ha tillgång till den amerikanska Netflix-versionen? Det beror kort sagt på att utbudet av filmer och serier är större där än på exempelvis den svenska versionen. Och anledningen till varför detta är möjligt är eftersom att du ansluter till en VPN-server som finns i USA, och då tror Netflix att du befinner dig i USA.

Ladda ner torrent anonymt

Trots att det är olagligt att ladda ner piratkopierat innehåll så är det väldigt många som har gjort detta vid något tillfälle. Med en VPN kan du vara helt säker på att du döljer ditt riktiga IP-nummer och att du därmed kan ladda ner torrenter helt anonymt.

Vi på Pici uppmanar dock inte någon att ladda ner piratkopierat innehåll, och hoppas att alla tar sitt ansvar enligt lagen. Informationen i den här artikeln ska enbart ses i utbildande syfte och används endast för att informera om hur VPN-tjänster fungerar och vad som är möjligt med dem.

Lämna en kommentar