Bra saker att veta om keto-dieten

Att gå på diet är ett väldigt effektivt sätt att gå upp eller ned i vikt på. Dieter finns idag i väldigt många olika slag, och det finns nästan alltid någon sorts diet som passar alla. Det är såklart helt upp till dig själv att välja vilken diet du ska gå på, men det är viktigt att du trivs med upplägget för att du ska få bra resultat.

Den diet som vi tänkte prata lite mer om i den här artikeln är keto-dieten. Denna diet är väldigt populär och används av många som vill gå ner i vikt. Den är alltså perfekt för dig som vill bli smalare och tappa ett par kilon.

Vi kommer här nedanför att gå igenom några av de saker som vi tycker är extra viktiga att man har koll på när det kommer till just denna diet. Målet med denna artikel är att informera dig som läser om vad keto-dieten är för något, men även en rad olika saker som kan vara bra att veta gällande denna diet.

Vad är keto-dieten för något?

vad är keto egentligen? Jo, detta är en diet som bygger på att man ska utesluta kolhydrater ifrån sin kost och istället äta mycket fett och protein.

Den enkla anledningen till detta är att kolhydrater helt enkelt gör oss feta. Många av de sjukdomar som vi förknippar med fetma beror faktiskt till stor del på grund av ett för stort intag av socker och kolhydrater.

Tanken med dieten är att byta ut kolhydrater såsom ris, potatis och pasta med grönsaker, naturliga fetter och animalisk fett. På så sett kommer kroppen att hamna i ett tillstånd som kallas ketos.

Din kropp kommer istället för att använda kolhydrater som sin energikälla börja använda protein men framförallt fett. Med denna diet tvingar man alltså kroppen till att börja förbränna fett istället för kolhydrater och det har då positiva effekter på kroppsvikten.

Kan man verkligen gå ner i vikt av att äta fett?

Vi förstår om några av er nu kanske funderar på om det verkligen går att gå ner i vikt om man äter fett. Faktum är att det går hur bra som helst. En kombination av fett, socker och kolhydrater är dock inte något som är att rekommendera för en effektiv viktnedgång.

Det som gör att keto-dieten fungerar trots att man äter mycket fett är det faktum att man uteslutit kolhydrater från sin diet. I mångt och mycket är det nämligen kolhydraterna som är själva boven när det kommer till fetma.

Anledning till att kolhydrater är den stora boven är ganska enkel. När du konsumerar kolhydrater måste kroppen tillverka insulin för att sänka blodsockret. Om du även då äter fett kommer det kunna lagras i kroppen utan att kunna förbrännas då insulinet som precis blivit tillverkat skyddar fetter från att förbrännas.

Om man följer keto-dieten behöver man dock inte bekymra sig över detta problem. Eftersom man inte konsumerar några kolhydrater kommer kroppen heller inte behöva producera något insulin, och då kan kroppen förbränna fettet istället för att lagra det.

Lämna en kommentar