Bra saker att tänka på när du ska starta en blogg

Det finns en hel del saker som du bör ha i åtanke när det kommer till att starta en blogg.

Även om du med största sannolikhet inte kommer se några större besökarsiffror under de första veckorna och månaderna finns det ett par saker som kan göra att du påskyndar processen och att du ser till att fler får upp ögonen för din blogg.

Innan vi sätter igång kan det vara bra att påpeka att det såklart inte finns några garantier att just din blogg kommer bli framgångsrik. Om man tänker efter finns det ju faktiskt hur många som helst som bloggar, så varför skulle just din blogg locka till sig fler läsare?

På grund av den här anledning är det viktigt att din främsta anledning till att du bloggar inte är för att du vill bli känd, då är det nämligen väldigt lätt att tappa motivationen. Det är istället mycket bättre att gå in med inställningen att man bloggar för att det är roligt och att man har det som en hobby.

Kom på ett bra namn

Enligt statistiken är det bra att ha ett kort och enkelt namn på sin blogg. Den typen av namn tenderar att fungera bäst eftersom det gör det enkelt för läsarna att komma ihåg namnet.

Dessutom kan man se att flera av de största bloggarna i Sverige har sitt egna namn som bloggens namn. Så om du inte har några problem med att gå ut med ditt namn, eller ha det som bloggens namn, kan det vara en idé att köra på detta.

Vill du inte ha ditt egna namn som bloggens namn kan det vara bra att komma på något namn som har någon form av koppling till det du planerar att skriva om. Om du till exempel ska skriva om ditt hästintresse kan bloggen exempelvis heta Hästtjejen.

Skriv om saker du tycker om

För att ditt intresse för bloggandet inte ska dö ut gäller det för dig som bloggare att se till att skriva om saker du tycker om. Försök inte att vara någon du inte är. En sådan fasad kommer bara att vara jobbig fortsätta måla upp i längden och tillslut kommer detta att märkas av läsarna också.

Ser du till att blogga om saker du tycker om kommer läsare som genuint finner ett intresse i det du skriver om sakta men säkert hitta till din blogg. Så, se till att blogga om saker du vill skriva om så ökar du chansen att du bygger upp en stor och lojal läsarskara.

Lämna en kommentar