4 saker alla bör känna till om träning

Träning är en av de viktigaste aspekterna av en hälsosam livsstil. Men problemet som många har är att de inte riktigt har koll på var de ska börja någonstans. Det finns ju så mycket information på området och många som säger olika saker och påstår att det finns enkla vägar till bra träningsresultat.

Vi har därför valt att sammanställa en artikel med syftet att fungera som en bra utgångspunkt för de som känner att de vill ha lite hjälp på vägen framåt mot att uppnå bra träningsresultat. Som vi alla vet så är en av de svåraste delarna att påbörja en ny och bra vana, och det gäller särskilt inom träning. Men vi hoppas att den här artikeln kan bidra med något positivt om du försöker påbörja en hälsosammare och mer aktiv livsstil.

Träningen måste vara rolig

Om du på lång sikt ska orka hålla igång med din träning kontinuerligt så krävs det att du tycker om den träning du ägnar dig åt. Detta gäller särskilt i början då det ofta kan kännas obehagligt och onaturligt för de flesta.

Vi rekommenderar att du testar dig fram och provar på olika typer av träning. Detta gör det lättare för dig att hitta något du tycker är kul och det minskar därför risken att du på lång sikt slutar upp med träningen. Några av de vanligaste träningsformerna är jogging, cykling, simning, och såklart styrketräning.

Du kanske hatar en viss typ av träning, men genom att prova olika typer av träning kommer du så småningom att hitta något som du älskar att göra så mycket att du inte kan tänka dig att inte träna. Och om du hittar en träningsrutin som är rolig och lätt att hålla sig till i några månader är chansen stor att du hittat rätt.

Större chans till goda resultat med en PT

Det ska inte stickas under stolen med att en PT kan hjälpa dig att snabbare uppnå de mål som du satt upp för dig själv. En personlig tränare gör även processen lättare på det sätt att de kan motivera dig, du har någon att prata med träningen om, samt att du kan få värdefulla tips och råd.

Generellt sett är personliga tränare mycket entusiastiska personer och de vet vad som krävs för att få bra träningsresultat. Vissa kan känna att det känns som något dåligt att behöva ta hjälp av en PT för att lyckas, men faktum är att det snarare är en viktig insikt att förstå deras betydelse och att de kan bidra med mycket värdefull information som gör att du lyckas bättre.

Kost och sömn är väldigt viktigt

Många fokuserar på träningen och glömmer bort både kost och sömn. Det är ett stort misstag då maten du stoppar i dig och mängden vila du får är minst lika viktigt som själva träningen du utför.

Vi rekommenderar därför att du fokuserar på alla tre delar (träning, kost, och sömn) om du vill lyckas uppnå dina drömresultat med träningen.

Träna med en kompis

Ett fantastiskt sätt att göra träningen ännu roligare är genom att träna med en vän. Det är också bra att träna med en vän eftersom ni kan motivera varandra till att faktiskt genomföra träningen.

Att hålla dig själv ansvarig gentemot någon annan hjälper dessutom till att förhindra att du hittar på ursäkter för att inte träna. Ni kan även dela era tankar och funderingar med varandra. Om ni har samma träningsmål innebär det också att ni kan hjälpa varandra och stötta varandra ännu mer.

Lämna en kommentar