2 riktigt bra kompaktkameror under 5 000 kr

Kompaktkameror är perfekta för dig som vill ha en smidig kamera som du kan ha med dig exempelvis på semestern, festen, eller för att helt enkelt ta bilder på dig själv, din familj, och dina vänner.

Syftet med kompaktkameror är helt enkelt att de ska vara smidiga och enkla att ta med sig oavsett vart det är man ska någonstans. Och som du säkert kan lista ut från titeln på den här artikeln så kommer vi att ta en titt på 2 kompaktkameror under 5 000 kr som kan vara bra att kolla in närmre om man är intresserad av den här typen av kamera.

Det kan vara bra att påpeka att vi har listat dem utan inbördes ordning. De är nämligen väldigt bra kameror båda två, så oavsett vilken av dem man väljer kommer man troligtvis bli riktigt nöjd med sitt köp.

Canon PowerShot SX740 HS

Pris: 3 890 kr

Canon är kända för att producera högkvalitativa kameror.  Just den här kameran erbjuder en mängd olika möjligheter för att justera inställningarna. Du kan till exempel helt manuellt ställa in slutartid.

Canon PowerShot SX740 HS har en 20,3 MP-sensor av CMOS-typ. Du kan ta upp till 10 bilder/sek och du använder skärmen baktill som sökare. Med denna kamera är det även möjligt att filma i 4K om du skulle vilja göra det.

Kamerans batteritid räcker till omkring 250 bilder. Det är dock möjligt att få än ännu längre batteritid genom att du använder dig av ekonomiläget. Andra saker som kan vara intressant att ha koll på är att skärmen är vinklingsbar vilket innebär att du enkelt också kan ta selfies.

Canon PowerShot G9 X Mark II

Pris: 4 185 kr

Canon PowerShot G9 X Mark II har sedan den lanserades florerat runt och nämnts bland de bästa kompaktkamerorna på marknaden. Denna kamera är kanske inte den mest spännande och högteknologiska på marknaden, men den gör det den ska och den gör det bra.

Kameran har ett zoomobjekt på 28 – 84 mm och är utmärkt att använda både i ljus och mörker tack vara att ljusstyrkan ligger på 2.0. För dig som inte riktgt är påläst inom kameror så är 2.0 i ljusstyrka väldigt högt för en kompaktkamera.

Den har även en inbyggd bildstabilisering och bildfilerna ligger på 20,1 megapixel. En av de största fördelarna med denna kamera är dock att den är bland den lättaste och kompaktaste på marknaden vilket gör den otroligt smidig att ta med sig oavsett vart man ska.

Lämna en kommentar